Tejper

SIKAB saluför ett brett sortiment av alla slags tejper så som enkelhäftande tejper och dubbelhäftande tejper för alla behov och tillfällen. UHB-tejper “Ultra High Bond” är vår akrylfoam-tejp med dess unika sammanfogningsegenskaper, som i vissa fall ersätter både nit och andra mekaniska förband. Med ett brett utbud och ett tekniskt kunnande kan vi tillsammans med våra leverantörer ta fram rätt tejp. Vi både skär och stansar tejper i önskad bredd och form och tar även fram specialtejper. Vi har ett nära samarbete med de största tejptillverkarna.

Eget lager, brett tejpsortiment och snabba leveranser gör SIKAB till en ledande leverantör inom området industritejp, tejplösningar och konvertering. Vi både skär och stansar tejper i önskad bredd och form och tar även fram specialtejper. Med mer än 20 års branschkännedom och ett nära samarbete med de mest kända tejptillverkarna gör att vi kan erbjuda bra support och konkurrenskraftiga priser. Kontakta oss gärna för mer information.

Aluminiumtejp

Aluminiumtejp är i regel mycket UV tåligt och lämpar sig för olika sorters isolering, som t.ex. fukt- och värmeisolering.

Bandningstejp och palltejp

Bandningstejp används inom buntning, banding och förslutning av tyngre gods.

Bygg- och industritejp

Mjuka PVC tejper lämpar sig både för elektrisk isolering och ventilationsisolering samt som skyddstejp.

Eltejp

Eltejper används huvudsakligen för att isolera elektriska ledare. Då den är mycket UV tålig och elastisk har den även andra användningsområden.

Enkelhäftande Skumplasttejp

Enkelhäftande skumplasttejp används främst inom bygg- och bilindustrin. Resistent mot vatten, väder, damm/smuts samt lämplig för ljudisolering

Gaffatejp

Gaffatejp är en stark, matt, vävtejp som används främst inom teater, film, ljus, ljud och scenarbeten.

Maskeringstejp

Maskeringstejp används mest inom måleri, billackering, båtmaskering, samt för industrimålning och för pulverlackering. Finns för temp omr. +60°- +200°C från 6mm -100mm.

Packtejp

Packtejp är bland de mest använda tejperna i världen; används främst vid förslutning av kartonger, men även vid buntning, pallsäkring, emballagering, och märkning.

Sporttejp

Bland annat hockeytejp, tygisso som används för lindning av klubbor, kladdisso, grepptejp, benskyddstejp, och coachtejp.

Vävtejp

PE-belagd Bomullsvävtejp. Benämns ofta som silvertejp eller duct tape, – och är lämplig i situationer som ställer krav på styrka, flexibilitet, häft- och tätningsförmåga.

Vulkband

Vulkband är självvulkaniserande tejp som vulkaniserar mot sin egen rygg. Finns i både PIB och EPR gummi. Används främst som ytskydd mot rost på metallrör samt för reparering av kablar.

Dubbelhäftande skumplasttejp

Flexibel skumplasttejp av PE eller PU-skum för montering av t.ex. skyltar, krokar, lister med mera.

Klichéhäfta

Matt- och mässtejp

Tejp som används för permanent eller temporär läggning av mjuka och hårda mattor. För mässor finns specialtejper som inte lämnar några limrester.

Transfertejp

Transfertejp är en tejp utan bärare, dvs. rygg. En dubbelhäftande tejp lämplig vid monteringsarbeten där en tunn tejp som flyter bra ner i ytorna krävs.

Avspärrningsband

Stark PP film i varierande färgkombinationer.

Etiketter och oblater

Gummerade remsor

Kardborreband

Limprodukter (Glue Dots)

Sträckfilm

Tejphållare

Täckplast och täckpapp

Dubbelhäftande tejp

Finns en stor variation av tejper för montering på olika material och underlag, och där krav ställs på tejpens tjocklek, bärare, lämpligt adhesive mm

Skarvtejp

Finns en stor variation av skarvtejper för skarvning av olika material och underlag.

UHB Tape