Gravyr & Fräs

 

Mekanisk Gravyr

Graverade skyltar är bland de mest åldersbeständiga, samt de skyltar som bäst står emot mekanisk åverkan. Vi har olika metoder för att gravera skyltar i flera olika material; rostfritt, aluminium, mässing, plast m.m. Våra industrikunder ställer höga krav på skyltarna som oftast sitter i mycket utsatta miljöer. Det kan vara på pappersbruk i verkstadsindustrin, försvarsindustrin och oljeindustrin.

 

Lasergravyr

Lasergravyr, eller lasermärkning som det också kallas, är en mycket effektiv process som kan märka och gravera in både text och grafik, som till exempel en logotyp, i materialet.

Vi graverar på metaller, plaster och trä. Plast och trä kan vi även skära ut i önskad form.

Lasern använder vi även till att skära dubbelhäftande tejp där det ska tas fram prototyper för montering på detaljer.

 

Paneler

Valmöjligheterna för paneler är många. Vi tillverkar i alla tänkbara material och anpassar storlek och utförande enligt era önskemål.

För paneler i utsatta miljöer använder vi metallfoto. Detta material är behandlat och trycks med hjälp av fototeknik vilket gör att trycket försluts inne i aluminiumet. Genom att trycket ligger på djupet får man en mycket hållbar och tålig produkt.

Panelerna kan graveras, lasermärkas, UV-printas eller infärgas.

 

Skalor

Vi tillverkar skalor i aluminium, mässing eller plast helt efter kundens behov.

Vi har möjlighet att göra skalor enligt önskad form efter er ritning. Skalan graveras sedan eller printas beroende på vilken typ av skala det är.

 

Träarbeten

Vi utför fräsning av specialanpassade snickeriarbeten och är idag flitigt anlitade av snickerier som inte själva har möjlighet att fräsa. Vi har möjlighet att fräsa upp till 1500x3000mm.